Események

Események

Workshop gombákról és erdőkertekről

Mindig is érdekelt az erdőkertek és gombák varázslatos világa? 🍄🌳

Akkor gyere el Blunck Réka permakultúrás tervező és humánökológus és Mészáros Attila gomba szakellenőr workshopjára! Az eseményen többek között megtudhatod, hogy milyen módszerekkel érdemes előkészíteni és kialakítani saját erdőkertedet, milyen növényeket érdemes telepíteni, de természetesen az erdőkertek történelméről és előnyeiről is szó esik majd. A gombák világába Mészáros Attila fog bevezetni. Szó lesz az ehető és gyógygombák termesztési lehetőségeiről, jótékony hatásairól, mint például a talaj regenerálás vagy épp elengedhetetlen lebontó szerepükről, amely nélkül elárasztana minket a növényi hulladék. Kerüljünk közelebb a gombák varázslatos, sokszínű felhasználásához!

Az egy napos esemény helyszíne: 1024 Budapest Lövőház utca 30. A Széll Kálmán tér mögötti épületben a helyek limitáltak, így időben jelentkezz! A helyszínen bio teát és kávét biztosítunk, az asztalra szívesen várunk nasikat, melyeket a résztvevők megoszthatnak egymással. Az egy órás ebédszünetben az általad hozott étel megmelegítésére van lehetőség, de a Lövőház utca is ellát számtalan étkezési lehetőséggel. 
Mivel egy teljesen újonnan összeállított anyagról van szó így azoknak érdemes eljönniük akik már voltak az előző workshopjaimon. 🙂

Jelentkezni a permakulturakert@gmail.com e-mail címen lehet kérlek írd bele a teljes nevedet, a workshop és az időpont nevét. A fizetés előre utalással történik. A visszaigazolási e-mailben fogod találni az utalási adatokat és a további részleteket. 
Az egy napos workshop ára 20.000 Ft/ fő. 
A workshop ára magába foglalja az előadásokat, foglalkozásokat, terembérletet, tea és kávé fogyasztást, illetve az előadások anyagait. 
Fontos nekünk, hogy a tudás szabadon áramolhasson és annak is legyen hozzáférése aki nem engedheti meg magának a teljes összeget. Ebből kifolyólag egy támogatott helyet biztosítunk amelynek az ára 5000 Ft. Ha élni szeretnél ezzel a lehetőséggel akkor kérlek küldj nekünk egy részletes e-mailt az indoklással. 
Arra is van lehetőség, hogy támogasd ezt a törekvésünket, hogy hosszú távon is biztosíthassuk a támogatt helyeket. Támogatásod összegét te magad szabhatod meg.
Az árak forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFÁ-t. 
Bármi kérdés esetén keress bátran üzenetben vagy a fent említett e-mail címen! 🙂

A pontos lebontást itt találod:

09:30 – 10:00 Bemutatkozás
10:00 – 11:00 Erdőkertek definíciója és történelme
11:00 – 11:30 Szünet 
11:30 – 12:30 Ismerkedés a gombák működésével  
12:30 – 13:30 Ebédszünet 
13:30 – 15:00 Erdőkerti növények + telepítésük
15:00 – 15:30 Szünet 
15:30 – 17:00 A gombák gyakorlati termesztése
17:00 – 17:30 Visszajelző kör, kérdések 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Kertlátogatás

Mindig is érdekelt, hogy hogyan néz ki egy permakultúra alapjain tervezett kert a gyakorlatban? Inspirálódnál a saját kertedhez?

Akkor gyere el Blunck Réka permakultúra tervező és oktató kertjébe ahol részletes vezetést kapsz a kertről és még többet megtudhatsz a permakultúra alapjairól. Végigmegyünk a kertben levő növényeken,a kert elemein, hogy mi miért került oda milyen funkciókat lát el, hogyan lehet a jelenlevő erőforrásokat a legjobban kihasználni. Nèhàny téma amit érinteni fogunk: növénytársítások (plant guild), mulcsolás, legsokoldalúbb évelő növények, esővíz megtartása, mikroklímák, vadvilág bevonzása stb. A vezetés ca. 1,5- 2 óráig tart, utána lesz rá lehetőség kérdezni. A kert a XII. kerületben található tömegközlekedéssel 25 percre a Széll Kálmán tértől.

A jegyár 5000 Ft amelyet a kert fenntartására és ápolására fordítok. Ha az anyagi helyzeted nem engedi az is rendben van, ha ennél kevesebbet adsz.

A csoport létszáma limitált így kérlek mihamarabb jelentkezz ha szeretnél jönni. Kérlek írj egy e-mailt a teljes neveddel, az általad választott időponttal és, hogy hány fővel szeretnél jönni a permakulturakert@gmail.com e-mail címre. Ha a meghirdetett időpontok egyike se jó, de máskor szívesen eljönnél akkor is nyugodtan írj nekem e-mailt és szívesen elküldöm amint meghirdettem az újakat. Egyéb kérdéseknél is ezt az e-mail címet használjátok. Szép napot!