Tervezés

Budapesti és környékén lévő családi házak, társasházak kertjeinek permakultúrás szempontú tervezése a szakterületem. Munkám során arra törekszem, hogy hogy ezek a terek is ökológiai szempontból értékes élőhelyek legyenek, emellett hasznosak legyenek tulajdonosaik számára is, hiszen megfelelő kialakítás mellett tele vannak gyógynövényekkel, ehető finomságokkal és emellett, szemet gyönyörködtetőek is, feltöltik a bennük időzőket. A tervezés többször, több különböző évszakban kiszállok a területre, hogy megismerjem a növényeket, a területet és a megrendelő igényeit.

Tervezést csak Budapesten és környékén tudok vállalni.

Ha ennél távolabb laksz és nem tudod igénybe venni ezt a szolgáltatásomat, de érdekel a téma akkor gyere el workshopjaim vagy kerttúráim egyikére. Az esemény fül alatt tájékozódhatsz az időpontokról. 🙂

Miből áll a terv? 

 • a permakultúra alapjain nyugvó, holisztikus több oldalas terv,
 • részletes ültetési terv a közös megbeszélés alapján kiválasztott növényekkel,
 • szektoranalízis,
 • zónatérkép,
 • ajánlott módszerek a terv kivitelezéséhez.

Tervezés menete: 

Ha felkeltettem az érdeklődésedet és egy egész területet szeretnél megterveztetni, kérlek, írj egy e-mailt a permakulturakert@gmail.com címre vagy küldj egy üzenetet az Ökokert Permakultúra Instagram/ Facebook oldalán.

Amit az e-mail lehetőség szerint tartalmazza az alábbi információkat:

 • a terület elhelyezkedése,
 • a terület állapota.
 • mi található jelenleg a területen (pl. tó, gyümölcsfák stb.)
 • ismered-e a permakultúrát?
 • kertészkedési tudásod szintje
 • képek a kertről
 • esetleges kérdések, dilemmák leírása

Ha többet szeretnél megtudni a permakultúráról, akkor kattints ide vagy arról, hogy mi is az a permakultúrás ökokert akkor ide.

Szaktanácsadás

Kinek ajánlom a szaktanácsadást?

Már van egy kerted, de van néhány sarka, amelyekkel kapcsolatban nincs ötleted, hogy mit kezdj velük? Már sok éve kertészkedsz, de még hasznosabbá és termékenyebbé szeretnéd tenni a területedet? Hallottál, olvastál már a permakultúráról, de nem tudod, hogyan alkalmazhatnád még hatékonyabban? Netán van néhány ötleted, hogy hogyan alakítanád a kertedet ökologikusabbá, de előtte átbeszélnéd egy szakemberrel?

Ennek fényében azoknak a kerttulajdonosoknak ajánlom a tanácsadást,  akik

 • több állatot, pl. méhet, pillangót szeretnének kertjükbe vonzani, 
 • még több, a kertbe könnyen integrálható, ehető növényt szeretnének megismerni, 
 • ötleteket szeretnének kapni a kertjük fejlesztésére 
 • és mindezt vegyszermentesen és a lehető legenergiatakarékosabb módon szeretnék megvalósítani.

A szaktanácsadás menete

Ha úgy érzed, szükséged lenne egy szaktanácsadásra, vagy kedves barátodnak, családtagodnak ajándékoznál egy ilyen alkalmat, akkor kérlek, írj egy e-mailt a permakulturakert@gmail.com címre vagy küldj egy üzenetet az Ökokert Permakultúra Instagram és Facebook oldalán.

Kérlek, add meg, hogy merre található a terület, kb. mekkora, milyen állapotban van, ha esetleg már ismered a permakultúrát, akkor azt is írd meg és minden mást, amit fontosnak gondolsz.  

Az egyeztetett időpontban eljövök a kertbe és  2-3 óra alatt bejárjuk  a területedet, átbeszéljük a kérdéseidet és elmondom javaslataimat. 

A szolgáltatás ára 45.000 Ft. Az ár tartalmazza az adókat, a budapesti vagy Budapest környéki kiszállást és a tanácsadást. 

Szaktanácsadást csak Budapesten és környékén tudok vállalni.

Ha ennél távolabb laksz és nem tudod igénybe venni ezt a szolgáltatásomat, de érdekel a téma akkor gyere el workshopjaim vagy kerttúráim egyikére. Az esemény fül alatt tájékozódhatsz az időpontokról. 🙂


Szeretnél a permakultúráról egy kis ízelítőt? Akkor hallgass bele ebbe a podcast epizódba!

Kerttúrák és oktatás

Jobban meg szeretnéd ismerni a permakultúrát?

Netán munkahelyeden vagy az iskoládban hasznos lehetne ez a tudás? Lépj kapcsolatba velem a permakulturakert@gmail.com és mondd el igényeidet!

Vagy látogass át az események fülre és nézd meg aktuálisan milyen wbrkshopokat tartok vagy mikor lenne lehetőséged a kertem meglátogatására!